• ΠΙΣΩ ΛΙΒΑΔΙ
Greek English French Italian Russian
Facebook Image

Αποδράσεις

Τα δωμάτια της γιαγιάς Μαρουσώς στο Πίσω Λιβάδι μπορεί να αποτελέσουν ορμητήριο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Σε κοντινές αποστάσεις το πολύ σε δύο με τρία λεπτά μπορείτε να επισκεφτείτε τις κοντινές παράλιες που είναι η παραλία του Λαγαρά με τα ωραία του ταβερνάκια, η Πούντα με τα οργανωμένα beach bar κ φυσικά η Χρυσή Ακτή που θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα σημεία της Μεσογείου για slalom windsurfing.

Σχεδόν δίπλα στο Πίσω Λιβάδι  απ' τις γνωστότερες παραλίες της Πάρου, χαρακτηρισμένη με γαλάζια σημαία,. είναι η  παραλία του Λογαρά. Παρόμοια ξανθή άμμος σαν της Χρυσής Ακτής, οργανωμένη παραλία με ενοικιαζόμενα δωμάτια, beach bars, καφενεία όλα πάνω στο κύμα και με πλούσιο βυθό ιδανικό για τους λάτρεις του ψαροτούφεκου.

Η Πούντα  οργανωμένη μεγάλη παραλία με πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Από τα καλύτερα μέρη για kite και wind-surf παγκοσμίως, έχοντας φιλοξενήσει επανειλημμένως αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ένα ναυτικό μίλι χωρίζει την Πούντα από την Αντίπαρο.

Η αμμουδιά της Χρυσής Ακτής, από τις ομορφότερες του νησιού και η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, είναι πραγματικός παράδεισος γι' αυτούς που λατρεύουν την θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ. Ιδανική για ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες. Έχει χαρακτηριστεί με γαλάζια σημαία και έχει άριστη υποδομή.

Η Νάουσα, από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της Πάρου απέχει μόνο 10 λεπτά κ η Παροικία η πρωτεύουσα του νησιού, απέχει 15 λεπτά .

Η Παροικιά και η Νάουσα, τα κεντρικότερα σημεία του νησιού, χαρακτηρίζονται από αμέριστη γραφικότητα με τα χιλιάδες σοκάκια τους και την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική τους.

Τη Μεγάλη Παρασκευή στα γραφικά σοκάκια της Μάρπησσας, που είναι 1 χιλιόμετρο μακριά από το Πίσω Λιβάδι γίνεται Αναπαράσταση των Παθών του Χριστού , ενώ τη Κυριακή του Πάσχα, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες συγκεντρώνονται για τη Γιορτή της Αγάπης, όπου προσφέρεται παραδοσιακό ψητό αρνί, αυγά, παριανή γραβιέρα και ντόπιο κρασί που συνοδεύονται από παραδοσιακή μουσική.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την κοιλάδα με τις πεταλούδες.

Ένα ειδυλλιακό τοπίο, με πυκνή βλάστηση και άφθονο πηγαίο νερό. Μοναδικό μνημείο φυσικής ομορφιάς που θα εκπλήξει εκτός από τους φυσιολάτρες και όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

Ορισμένα από τα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε και σίγουρα θα σας αφήσουν έκθαμβους είναι:

• το Ενετικό κάστρο στη Νάουσα
  • η Εκκλησία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Παροικιά
  • τα ερείπια του Ασκληπιείου στην Παροικιά
  • τα ερείπια του Ναού της Αθηνάς στην Παροικιά
  • το ιερό του Απόλλωνα στην Παροικιά
  • το Δήλιον στην Παροικιά
  • το Φραγκικό κάστρο στην Παροικιά

Η παριανή κουζίνα, πέρα από τα συνηθισμένα ελληνικά πιάτα, είναι εμπλουτισμένη με εξαιρετικά τοπικά εδέσματα, τα οποία προέρχονται εξ ολοκλήρου από την παριανή γη και την ενασχόληση των ντόπιων με την αλιεία.

Η Πάρος συνδυάζει το παλιό και το νέο, μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα τόσο στη διασκέδαση όσο και στα ενδιαφέροντα, στις παραλίες και στο φαγητό.

Η γιαγιά Μαρουσώ με τη  ζεστασιά και την αγάπη που προσφέρει στον κάθε επισκέπτη, θα σας κάνει να νιώσετε σαν το σπίτι σας και οι διακοπές να σας μείνουν αξέχαστες.